MERSİN ERDEMLİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yeni eğitim-öğretim yılına, 1211 derslikte toplam 1.969 öğretmenimiz ile birlikte...
2017-2018 YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

 

 

 

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yeni eğitim-öğretim yılına, 1211 derslikte toplam 1.969 öğretmenimiz ile birlikte okul öncesi eğitimde 1863 öğrenci, ilkokullarda 2554’ü birinci sınıf olmak üzere toplam 9340, ortaokullarda 9742, ortaöğretimde ise 8514 öğrenci olmak üzere toplamda 29.459 öğrencimiz ile başlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz.

  

            Okullarımızın amacı; bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve bunları İnsanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli nesiller yetiştirmektir. Geleceği kuracak olan yeni nesillere hakları olan daha kaliteli eğitim imkânları sağlamanın yollarını bulmak, milli birlik ve beraberlik duygularını güçlendirerek, ülkemizi çağdaş uygarlığın önemli bir unsuru hâline getirmek için, eğitimde kaliteyi artırmak, eğitimciler olarak hepimizin birinci meselesi olmalıdır.

 

Dünyada ve ülkemizde yaşanan sosyokültürel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler, öğrencilerin gelecekte toplumun üretken üyeleri olarak sahip olmaları gereken vasıf örgüsünü ve nitelik dokusunu da değiştirmiştir. İçerisinde bulunduğumuz çağda, öğrencilerin sahip olmaları gereken temel bilgi, beceri ve değerlerin yanı sıra bunları edinme sürecindeki farkındalıkları da önem arz etmektedir. Ayrıca kazanılmış olan özelliklerin hayatın farklı alanlarında kullanılabilmesi için iyi bir donanım ve altyapıya sahip olunması da bir gereklilik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum, ülkemizin bugününden yarınlarına kendilerine büyük umutlar bağlanan gelecek nesillerinin daha donanımlı bir şekilde yetişmesi için müfredatların yenilenmesi ihtiyacını doğurmuştur. Yenileme çalışmalarının başlamasında kalkınma planları, 64 ve 65. Hükûmetlerimizin eylem planları, uluslararası ölçekte gerçekleştirilen sınavların sonuçları, farklı ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan raporlar ile gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar etkili olmuştur. Sonuç olarak mevcut müfredatlar, öğrenme öğretme teori ve yaklaşımlarındaki yenilik ve gelişmeler doğrultusunda çağın gerekliliklerini, ferdin ve toplumun değişen ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yenilenmiştir.

 

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;

Öğretmenlik mesleğinin asıl amacı, Çocuklarımızı uygarlığın yetişkin birer üyesi yapmak, araştıran ve sorgulayan kendi kendine karar verebilen, kararlarının sorumluluğunu taşıyan, gelişen teknolojiyi yaşam biçimi haline getiren, eleştirmekle kalmayıp, çözüm üreten, yeni nesillere çağın gerektirdiği bilgi ve donanımını kazandırarak onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır. 

Sizlere emanet edilen çocuklarımızı Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında Türk milli eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda  vatanını, milletini, bayrağını seven, İnsanî değerlere sahip nesiller yetiştirmek en temel göreviniz olmalıdır.

 

Değerli Veliler;

Öğretmenlerimiz çocuğunuzu en iyi şekilde tanıyarak onlara en iyi eğitim vermek için uğraş içerisindeler. Sizler de bu çalışmaya katkıda bulunmak için bizlerle ve öğretmenlerimizle sıkı bir iletişim içinde olun. Öğrencinizle ilgili bilinmesi gereken durumları öğretmenlerimizle paylaşın, sağlıklı bir iletişim, öğrencilerin başarılarını arttıracaktır

 

Sevgili öğrenciler;

Öncelikle amacımız Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, manevi, ahlaki, tarihi ve kültürel değerlerini taşıyan ülkesini, ailesini, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan ülkesine karşı ailesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler yetiştirmektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, eğitim çalışanlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım.

 

Mehmet METİN

 

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü

Alata Mahallesi Hacı Ömer Var Caddesi No 42/F 33730 Erdemli / MERSİN - 0 324 515 10 25

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.