
Proje Kapsamında Gerçekleştirilebilecek Etkinlikler:
1. Okullarda öğretmen ve öğrencilere yönelik Mersin'in kültürel mirası hakkında eğitim programları düzenlenebilir. Bu programlar, Mersin'in tarihi, kültürel değerleri, gelenekleri ve özel alanlarını kapsayan içerikleri sunmalıdır.
2. Okullar, müze ve ören yerleri, tarihi eserler ve camiler, kaleler, şehitlikler, kütüphaneler, bilim merkezleri, üniversiteler vb. şehirlerimizin tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret edebilir. Öğrencilere, rehberler eşliğinde bu mekânların tarihini, kültürel önemini ve korunma çalışmalarını anlatan yerinde eğitimler düzenlenebilir.
3. Öğrencilere, Mersin'in kültürel mirasıyla ilgili araştırma ve proje çalışmaları yapma fırsatı verilebilir. Öğrenciler, Mersin'in tarihi yerlerini, geleneksel el sanatlarını, folklorik değerlerini veya yerel lezzetlerini araştırarak sunumlar veya sergiler hazırlayabilir.
4. Proje kapsamında, Mersin'in kültürel mirasına yönelik farkındalık kampanyaları yapılabilir. Broşürler, afişler, sosyal medya paylaşımları ve yerel medya aracılığıyla kültürel mirasa dikkat çekilebilir ve Mersin halkının bu mirasa sahip çıkması teşvik edilebilir.
5. Projenin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla "Kültürün İzinde" projesi kapsamında elde edilen kazanımlar, TÜBİTAK proje yarışmalarında "Kültürel Miras", "Doğal Miras ve Doğal Kaynaklar" vb. Tematik Alt Proje Alanlarında başvurulmak üzere projelendirilebilir.
Bu kapsamda;
1. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yapacağı iş ve işlemler:
· 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının Kasım ayından itibaren, yıl boyunca her okulda, ayda en az iki kez, en az bir sınıfın proje kapsamında etkinlik düzenlemesini sağlamak.
· Proje ile ilgili olarak okul müdürlerini bilgilendirmek ve projeye aktif katılım konusunda teşvik etmek.
· Gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin okulların web sitesi ve sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapılmasını sağlamak.
Okullar tarafından proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin bilgisini her ay, "Ek-2: Kültürün İzinde Projesi Aylık Etkinlik Bilgi Formu" tablosuna işleyerek, arge33@meb.gov.tr mail adresine göndermek. (Örneğin; Kasım ayı boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler, Ekim ayının son iş günü, "Kültürün İzinde Projesi Aylık Etkinlik Bilgi Formu"na işlenerek, belirtilen mail adresine gönderilmelidir. Projenin başlangıç ayı olan Ekim ayındaki etkinliklerin planlanması ve etkinliklerin bilgi formuna işlenme süreci hakkında İlçe Koordinatörleri ile yapılacak toplantıda bilgi verilecektir.)
2. Okul Müdürlüklerinin yapacağı iş ve işlemler:
? Projenin okullarında uygulanmasını sağlamak
? Proje ekibini oluşturmak ve görevleri dağıtmak
? Proje ilerlemesini takip etmek ve ilçe müdürlüğünün vereceği görevleri yerine getirmek
? Gerçekleştirilen etkinliklere ilişkin okulların web sitesi ve sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapmak
3. Proje Ekiplerinin yapacağı iş ve işlemler:
? Proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin planını oluşturmak
? Projenin tanıtımını yapmak ve katılımı teşvik etmek
Kütürün İzinde Mersin kitapçığını indirmek için tıklayınız